Не проходьте

Иван Ян Кульчицкий
Поверніте до міськкому,
До дошки пошани,
Там красують ветеранів
Груди орденами.

Не проходьте, я вас прошу,
Затратьте хвилинку,
Там струмує вся епоха
В маленькім відтінку.

Не здивуйтесь, ніби різкість
Впаде вам до зору,
Що там шана переважить
Віку молодому.

В кожній квіточці вбачаймо
Наші перемоги,
В кожній квіточці, звичайно,
Наші перемоги.

В тім куточку, так видніє,
Широчінь, простори,
Ниви, ферми і заводи –
Звершень всі дороги.

Не проходьте, я вас прошу,
Затратьте хвилинку,
Там струмує вся епоха
В маленькім відтінку.