Ой, зорi, зорi

Иван Ян Кульчицкий
Роси та трави
Сріблом лягли,
Небом в заставі
Зорі шептали.
Ой, зорі, зорі,
Вечір на дворі,
Серце тріпоче
Юне дівоче.
Сонце в блакиті -
Перелив в житі.
Зерням в колоссі
Повняться ночі.
Ой квіти, квіти,
Вами радіти,
З вами у спілці
Жить, молодіти.
З ягід калини -
Щічки дівчини,
В очах озерця
З глибини серця.
Ой квіти, квіти,
Де ж роки діти,
Щоб з вами в спілці
Жить, молодіти.
Кличуть журавлі
В похід рушати.
Житечко стигле,
В пору би жати.
Ой квіти, квіти,
Цвіт не губіте,
В коханні квіти,
Вам пломеніти.