Шана героям!

Надежда Рубан
         
     Шана  героям!


Весна  плаче  рясними  дощами,
Прилітають  уже  журавлі,
І  кружляють  у  небі  ключами,
Ваш  привіт  посилають  Землі.

Вам  б  ще  жити,  творити  й  любити,
Кулі  Вам  розривались  в  стегні,
І  Ви  мусили  шини  палити,
Ви  Майдан  покидали  в  вогні.

Я  вірю,  що  в  кожному  серці,
Ви  посіяли  зерна  сумління,
Бо  однаково  всім  гріє  сонце,
У  всіх  до  волі  ростиме  коріння.

І  до  тих , що  ще  не  зрозуміли,
Колись  прийде  каяття,
Молю  Бога , щоб  очі  прозріли,
Не  даремно  Ви  пішли  в  небуття.

Сьогодні  з  Вами  уся  Україна,
І  навіть  сумує  Донбас,
Не  дарма  був  Майдан  у  руїнах,
Ви  кров  проливали  за  нас.

Щоб  у  вільній  Країні  ми  жили,
Щоб  щасливими  були  в  нас  дні,
Україні  до  ніг  Ви  життя  положили,
Ви  горіли  живими  в  вогні.

Вам  вічно  жити  на  цьому  Майдані,
І  сюди  приходитимуть  люди,
Оберемки  троянд  і  тюльпанів,
Вам  встелятимуть  в  ноги  і  груди.

Ваші  душі  у  зорях  магічно,
Україна  вся  в  Ваших  очах,
Про  Вас  пам'ять  житиме  вічно,
В  обелісках  і  наших  серцях!

11.04.14 р.
Автор: Н.П.Рубан.