Всi зорi

Иван Ян Кульчицкий
Всі зорі ніби з купелі
Розкрилися красою,
І місяць щедрить на зорі
Криштальною росою.
Під листом зріють ягідки
Відкривши в ранок очі,
Їм сонце й небо голубе,
Снить тихе до півночі.
Всі зорі ніби в рай летять,
А в дальніх далях дива,
Серед всього земля дитя –
Пелюсточка вродлива.
Ї їй невидимий розмах,
Магічна лету сила,
Уся розмаїста в квітках,
Чарує полем ниви.
Всі зорі й ми на відстані,
В незмінно стійкім леті,
Що ніби вічні кораблі
В небесно синім плесі.
Нам зорі в повінь з купелі
Розкрилися красою,
І місяць щедрить на зорі,
Криштальною росою.