Подивiться навколо

Иван Ян Кульчицкий
Подивіться навколо,
Все весняно квітне,
І як маківки, до школи
Зранку ідуть діти.

Як велично дзвоник дзвонить,
Відчиняють двері,
І за партами сідають
Будівники ери.

Сонця настої зенітні
Зерном в колоскові,
Все уміння життєглядне
Проростає в школі.

Хоч журавлі ключем в небі
В вирій відлітають,
Проте палко про їх шляхи
Віршами читають.

В осінь поле на зяб орють,
Озим засівають,
А по школах по зернині
Колос виповняють.

Подивіться навколо,
Все весняно квітне,
І як маківки, до школи,
Зранку ідуть діти.