Роси калиновi

Иван Ян Кульчицкий
Роси, роси
Калинові,
Полем ниви без межі,
Ген шляхами пломеніє
Єдність братства всій землі.
Ранок світлий
Жовтнем даний
Веселкує в далині,
Булат–коси наклепали
Жнивуючи косарі.
Сонце встало,
Привітало:
- Добрий ранок,
Трударі!
Ви істинно з споконвіку
Є господарі землі!
Поранкуйте,
Люди, світом,
Не чорніте ясен день,
Оглянітесь - ростуть діти,
Тож за вами їхній день!
Роси, роси,
Калинові,
Полем ниви без межі,
Ген шляхами пломеніє
Єдність братства всій землі.