Вишнi

Иван Ян Кульчицкий
Я хотів би, щоб всі вишні,
Росли вищі, вищі, вищі,
В білім цвіті, зелень листі,
Стигло більше ягід вишень.
Щоб із часом в нашім віку,
Пломеніло усе цвітом,
Щоб у селах, не хатинах,
Де хрущі гули під тинням,
А в сучасних за розмахом,
Де духмянить хлібом, маком,
Медом, маслом, молоком.
Груші, яблуні і вишні,
Цвіли б рясно під вікном.
Як хотілося б мені,
Щоб під поверхом веселки
В нашім новому селі
Цвіли яблуні і вишні,
І на третьому поверсі
У відчиненім вікні,
У вишневім білім цвіті
Щебетали соловейки.