В зернинi

Иван Ян Кульчицкий
В зернині тихо – ні шелесть,
Вляглась природи сила.
У ній ввімкнутий світ увесь,
У ній ясна днина.

Візьми в долоні й удивись,
Зернина як зернина,
Та сила в ній у шир і ввись
Стартує після жнива.

Віддай зернині гідну честь,
Вклонись її родині,
Серед всього – вона творець
В янтарній шкарлупинні.

Це ж ми з зорі і до зорі
Ростимо мирну ниву,
Вбачаєм силу у зерні
Братерства нездолиму.

В зернині тихо – ні шелесть,
Вляглась природи сила.
У ній ввімкнутий світ увесь,
У ній ясная днина.