Априлска приказка

Радко Стоянов 2
Честит е твоят ден рожден -
априлска приказка уханна.
От звън китарен огласен
и глас на чучулига ранна.

Запей, рожденико честит,
за миналите дни красиви!
С любов е пътят ти покрит,
мечтите ти са още живи.

Какво е песен без любов,
сърце без любовта какво е?
Очакваш още нежен зов,
вселената е още твоя.

Запей, рожденико, запей!
Мечтите ти са още живи!
За вечната любов живей,
да бъдат дните ти щастливи!