И пак любов

Радко Стоянов 2
Задъхва се вече сърдечната клапа,
животът минава край мен обновен,
но  още вървя по пътеката сляпа
на мойта любов, от мечти запленен.

Магия незнайна във мен се е свила
и пълни сърцето с вълшебен нектар.
Любовната шпага така се е впила,
че стана ми вече и болка, и дар.

Кажете ми, хора, щастлив ли е този,
когото обичат  и обич е цял?
Защо любовта го със сладост тормози,
а той е на възраст – почти побелял?

Човекът живее, додето обича,
животът му земен е обич и дар.
Животът човешки Любов се нарича,
макар да си беден и мъничко  стар.