Iде весна

Мыкола Ковальчук
               

Прокинувся, брунькується весняний ліс,
Берізки білі пригощають соком,
Стоїть верба у маєві зелених кіс –
Іде до нас весна повільним кроком.

Хоч сонечко неквапно роздає тепло,
І вітер, часом, ще шумить  холодний,
У синє небо рветься молоде зело –
Земля вбирається у одяг модний.

Красується у квітах молода весна.
П’є сонячний нектар весела бджілка,
Лягає в полі перша борозна,
У сонечку купається весняна гілка.

Вже аличу обсипав щедро  білий пух,
Весняний настрій про удачу мріє,
Збудивсь у тілі приспаний козацький дух,
Бо вітер весняний над світом віє!

                12. 04. 2012 р.