Квiтень

Любовь Берегиня
Проліски закрили очі сині…
Та весни відкрились інші зваби:
Все її обличчя в ластовинні
Жовтих теплих сонечок кульбаби…

Золотих кружалець дуже рясно
Сонячна розвіяла скарбниця…
Розцяцькована бузковим рястом
У весни смарагдова спідниця…

В цяточках шпаки пасуться в травах,
Хуртовина пелюсток летить –
Це із вишень… цвіту білий спалах…
О, яка благословенна мить!..

Забуваю все в обіймах миті –
Пахне цвіт порічок… і блакить…
Почуття подяки з Богом злиті…
І роси веселка мерехтить…

23.04.14