Вересень

Мария Помазан
Вже вересень на межі. Він сон витяга з-під вій,
І сонце ховає в тінь, і виром несе у вирій.
Я знаю про нього все. Він, власне, із мене виріс.
Тепер мене розгорта і дивиться у сувій.
А гамірна марнота сягає своїх глибин
У тілі осінніх днів. Я в гаморі з головою.
Злетіти чи доповзти? - написано у сувої -
У Гамлетівськім раю над прірвою сплять хліби.
І граються діти в них. У нападі німоти
Дивлюся, як стигне день, як жито на тлі розлите...
Я чую твоє тепло. Я бачу: ще буде літо -
Злетіти - чи доповзти? Злетіти. Чи доповзти?