***

Мыкола Ковальчук
                *     *     *

                Богдану Хаварівському
                заслуженому правцівнику
                культури УкраЇни

Відома людина – Богдан Хаварівський,
Громадський діяч, педагог, архівіст,
Характер у нього і дух – олімпійський,
Служити народу  –  життя його зміст!

Вродився і зріс в Галичанському краю,-
У Гумниська кличе дитинства поріг…
У день вересневий, по курсу до раю,
Почався Богдана життя стрімкий біг.

Усе у житті досягав самотужки,
Спокійної вдачі, життєлюб, оптиміст,
На різних посадах плекав світло думки
І шану підлеглим, бо є гуманіст.

Душа товариства, відомий оратор,
Щирий державник, патріот, реформіст,
Цікавих думок і ідей генератор –
Карбує в історію зоряний міст!

                23. 06. 2012 р.