Дъра-бъра

Николай Дялков
ДЪРА–БЪРА

Каква я стъкмявахме, Боже –
каква стана, Отче Иване!
Не искам да вярвам, че може
животът ни по-лош да стане.

Във Интернет ровят се всички.
Мобилни са даже и в къра,
докато в селата самички
мрат старци сред дъра и бъра.

Това са изпразнени думи
от двайсет години – без смисъл.
Навярно от земните друми
затуй си ни, Боже, отписал.

Омръзна ми все дъра - бъра
от всякакви власти да слушам.
Реших – ще ви тегля бастъра!
Дойде ми от всички до гуша.