Строфа 21

Игорь Скрягин
Чуть отрок, Ольгою плененный,
A little boy by Olga captured,

Сердечных мук еще не знав,
An ache of heart not knowing yet,

Он был свидетель умиленный
He was a witness who was just touched

Ее младенческих забав;
Her infant entertainments’ set;

В тени хранительной дубравы
In shade of oaks that was protective

Он разделял ее забавы,
He shared her funs being much reactive,

И детям прочили венцы
To them in future did predict

Друзья-соседы, их отцы.
Their marriage every witness fit.

В глуши, под сению смиренной,
In privacy, in country corner,

Невинной прелести полна,
Completed being with virgin charms,

В глазах родителей, она
Was blooming she in parents' eyes

Цвела, как ландыш потаенный,
Like lurking lily in resort there,

Незнаемый в траве глухой
Unknowing being in grass to live

Ни мотыльками, ни пчелой.
Without butterfly and bee.