Яка краса навкруг...

Мыкола Ковальчук
Яка краса навкруг горить
Зеленим полум’ям узята.
Травнева неповторна мить
Чарує свіжістю завзято.

Зелений луг, зелений гай,
Зелений сад, зелене жито.
Веселка вперлась в небокрай, –
Зелений світ дощем обмито.

Відгуркотів травневий грім,
А дні вже повертають в літо.
Сформовано зелений дім
Весни, що лине понад світом.

Зелений шум розширив круг,
І світ розцвів і оновився.
Зелено-синій неба пруг
В промінні сонця розчинився.

Енергія життя росте, кипить,
Прийшла пора в похід сурмити.
Весни жагуча світла мить
Одвічно вчить кохати, жити!