Ленский Но я вас все-таки люблю

Евгения Саркисьянц
With me you play, I see it clearly,
You find my love a funny thing,
At certain times I hate you dearly,
At other times you are my king…
There is no cure and no forgetting,
My heart is genuinely blue;
May you be all about coquetting,
But nonetheless I still love you.

You’ve broken hearts without a notion
But never had a slight concern;
Oh! Never once you knew emotion,
To ever love you weren’t born.
My hope is all my consolation,
Yes, to my fancy I am true.
You’re heartless – there’s no hesitation,
But nonetheless I still love you.

The time may come, for all I gather,
Into your heart such love will creep –
Your smile will vanish altogether,
And you will burn and lose your sleep.
My hurt recouped, I will be merry
When I can see you're hurting too…
I wish you all the pain I carry
But nonetheless I still love you.

***
Вы мной играете, я вижу.
Смешна для вас любовь моя,
Порою я вас ненавижу,
На вас молюсь порою я...
Вас позабыть не зная средства,
Я сердцем искренно скорблю;
Хоть в вас царит одно кокетство,
Но я вас всё-таки люблю.

Немало душ вы погубили.
Но это вам не всё ль равно?
Ах! Никогда вы не любили,
И вам любить не суждено.
Надежда мне лишь утешенье,
Да, я надеюсь и терплю.
Бездушны вы — в том нет сомненья,
Но я вас всё-таки люблю.

Наступит время, может статься,
К вам в сердце вкрадется любовь.
Вы перестанете смеяться,
И страсть взволнует вашу кровь.
Терзанья ваши сознавая,
Свои мученья искуплю...
Я вам таких же мук желаю,
Но я вас всё-таки люблю.