Оленка

Мыкола Ковальчук
Моє маленьке диво,
Очей чарівний світ,
Живи, живи щасливо
Безмежну кількість літ.

Онученька Оленка -
Весняний первоцвіт.
Дала життя їй ненька,
Здолавши сутінь бід.

Характер дівча має,
Доводить своє Я.
Повагу вимагає
До вогника життя.

Розумні карі очі,
Ці блюдця, повні чар,
Вони в таїнах ночі
Жаріють, мов янтар.

Вже рахувати вміє, -
Розум бажань оплот.
Можливо, що зуміє
Сягнуть в житті висот.

Чотири роки завтра,
Оленці набіжить,
І сонця горить ватра,
Всміхається блакить.

Бажаю внучці щиро
Здоров'я, щастя мить,
І щоб жила шасливо,
Впіймавши долі мить.

Ще хай в житті не знає
Нестатків, горя, втрат,
Голубить зогріває
Господня благодать!

      09.05.2008 р.