Iдзе дзяучына маладая...

Валентина Климович
Iдзе дзяўчына маладая
Ёй насустрач хлопец,
- Напаi мяне ты квасам, -
Ён дзяўчыну просiць

- Ой, нi стану з луба
Я цябе паiцi,
Боязна, што любы
Можа ўгнявiцца.

Заглядзеўся хлопец
На дзяўчыну красну,
Шчырванеў, нi просiць
Нi рукi, нi квасу.