Мне хочется плакать

Игорь Скрягин
Мне плакать хочется о том, чего не будет,
I want to cry about something that will not be,

Но что, казалось бы, свободно быть могло...
But that, it seems, would freely be with me in fact…

Мне плакать хочется о невозможном чуде,
I want to cry about marvel that is folly,

В твои, Несбывная, глаза смотря светло...
At eyes of yours, my lady, looking being with luck…

Мне плакать хочется о празднике вселенском,
I want to cry about total feast that’s worldwide,

Где справедливость облачается в виссон...
Where justice’s clothed in a fine linen like in floss...

Мне плакать хочется о чем-то деревенском,
I want to cry about something rustic that’s bright,

Таком болезненном, как белый майский сон.
Such painful as a dream in May that’s lost.

Мне плакать хочется о чем-то многом, многом
I want to cry about some in any difference

Неудержимо, безнадежно, горячо
So hopeless, uncontrollably and hot,

О нелюбимом, о бесправном, о безногом,
Myself about as if I’m disliked and legless,

Но большей частью – ни о ком и ни о чем...
But mainly I do cry about something not.