Любов, що розбива серце

Надежда Рубан
Любов,  що  серце  зігрівала,
Прийшла  до  мене  в  гості  зранку,
Повеселилась,  погуляла,
Взяла  мене  собі  за  бранку.

Такий  холодний  довгий  вечір,
За  перелазом  тінь  надії,
Вдивляюсь  в  ніч  і  ледве  бачу,
Твій  образ  в  себе  на  подвірї.

Стукає  ніч  в  віконну  раму
І  сторож  сон  зі  мною  спить,
Я  посилаю  телеграму,
У  снах  до  тебе  кожну  мить.

У  снах  я  тих  до  тебе  лину,
Несуся  птахом  в  небесах,
Горить  пожаром  без  зупину,
Розбите  серце  в  твоїх  руках.

А  ти  в  цю  мить  даруєш  ласку,
Своїй  супутниці  життя,
Малює  сон  у  чорну  краску,
Моє  нікчемне  каяття.

Журба  мене  заполонила,
Чи  ще  в  коханні  я  зігріюсь?
Я  щастя  в  гості  запросила,
Люблю,  страдаю  і  надіюсь!..


Автор; Рубан  Н.П.