Бекле мени

Шаипова Асие
Къырым-Анам, сен хатырлай эдинъ,
Насыл бизни айырдар?
Азапланып, халкъын агълай эди,
Къайтып кельсен, къырымтатар.

Сенсиз, Анам, миллет асрет олды,
Къара олды эр еринъ,
Динезлерин агъыр козьяш толды,
Булутланды коклерин.

Анам, сени корьмек истейим пек,
Онындже - эр кунюм матем.
Мен къайтаджам, Анам, бекле мени,
Мен къайтаджам, эмин этем.