Епiлог

Ирина Визняк
                Рветься бажань перевтомлена нитка,
                Б’ються слова – як об стінку горох.
                Одностороннє минається швидко,
                З сумом у серці – одному із двох.
                Автор
Щоранку прокидалася в натхненні,
Щовечора дивилась на уста
І шепотіла найдорожче ймення…
Та насувалась темрява густа.

Одне лиш серце трепет відчувало,
Одна душа закохана була.
Та цього виявлялося замало,
Щоб розступилась непроглядна мла.

Завмерлий подих зупиняв повітря,
В зімліле серце линуло тепло.
Кохання ж наставляло гострі вістря, -
Його тримати боляче було.

Ти часом сипав іскорки надії, -
В душі вони палали лише мить.
Вогонь добути з темряви не вміла, -
В байдужості багаття не горить.

Двом душам не судилося єднання,
Серця не вели пристрасних розмов.
Пробач мені, прошу, гріхи кохання,
А я тобі пробачу нелюбов…