Рождественское

Игорь Скрягин
За спиною шкаф,
Back behind is box,

предо мной окно.
In front window's close.

За окном пиф-паф,
Outside’s bang-bang,

страшно и темно.
Scary also dark.

Кошка льнет к ноге,
Cat does cling to leg,

веселит дымок,
Well does cheer a smoke,

пламя в очаге,
Flame is in hotbed,

я не одинок.
I’m not a lone joke.

Встану поутру,
I’ll get up in morn,

выгляну в окно,
And look out through glass,

птицы снежуру
Birds are much and more,

месят суетно.
They move like in jazz.

А к обеду Бог
And to dinner God

покрошит снежок,
Would more snow to luck,

Дед Мороз придёт,
Santa Claus'd got

за спиной мешок.
On his back a bag.

Радостно душе
It’s a joy for heart

на снежок глядеть,
At the snow to see,

с кошкой, в неглиже,
With my cat in fact

пить вино и петь.
Wine to drink and sing

Петь, как за кустом
Like behind a bush

бдели пастухи:
Herders watching were:

с поднятым перстом
Finger with as push

ангел во плоти
Angel in a view

объявился вдруг
Suddenly appeared,

и изрек, что царь –
Introduced as king –

человеков друг
He’s a friend in gift

только родился.
And just came in ring.

Он в яслях, и пар
He’s in crib and steam

из ноздрей овец
Nostrils from of sheeps,

греет Божий дар,
Warming up’s saint gift

что им дал Отец.
Of God who was pleased.

Также петь о той,
Should to sing about

что зимой в хлеву
Winter to in barn

явит нимб златой
She’d appear as fact

пришлому волхву.
Halo to mage man.

Ирод вне себя,
Herod was in grieves

(мучает артрит)
(Being completely sick),

Пьет и бьет ребят
Drank and beated kids.

старый ипокрит.
He’s old ipokrit.

Снежный окоём.
Glass in snow is too.

Прежний статус-кво,
Former state is need,

с кошкою вдвоём
With my cat being two

встретим Рождество.
Christmas we will meet.