Травнева пiсня

Татьяна Левицкая
Чарівний краю неозорий,
Омріяних земель кришталь!
Гойдають світлі осокори
Яскраву сонця пектораль.

В багатті всесвіту прадавнім
Жарини благодатних днів.
За обрієм травневі лані
Розносять вітру тихий спів.

Цвіт анемонів мох зелений
Вкриває ситцем запашним.
Долоні простягають клени,
Птахи вальсують. Поміж нив

Струмує ніжність швидкоплинна
З царин росою на жита.
То хлібосольна Україна
Любов'ю в серці пророста!