Каламбур на беларускай мове - 111

Леонид Ганчаров
Каламбур мужа жонцы аб празмернай апецы дачкі Зосі

Мы ўсё Зосі  раім, ЗОСІ  РАІМ,
Ну, навошта мозг ёй ЗАСІРАЕМ? 
Супыніся ты, я СУПЫНЮСЯ,
І вары з усмешкай  СУПЫ, НЮСЯ!
***
Каламбур мужа жене о чрезмерной опеке дочери Зоси

Мы всё Зоси советуем, Зосе советуем,
Ну, зачем мозг ей засираем?
Остановись ты, я остановлюсь,
И вари с улыбкой  супы, Нюся!