Обикновени рисунки-75. Юни

Борис Калинов
Ранните изгреви
обичам!
Те точно преди да
запалят
от Изток небосвода
със славееви напеви
прелял,
като кана с младо вино...
Ръцете ми сами се спускат-
тебе да погалят.
Необяснимо... Трепетно...
Невинно.
Такива облаци,
с нашарени от Слънцето
поли...
Спомен закъснял –
далечен Юни
Преплетени,
влюбени следи,
оставени
по пясъчните дюни.

1Юни 2014.
Пловдив
Странник
Художник: Уйлям Хаенраетс