Строфа 37

Игорь Скрягин
Своим пенатам возвращенный,
Returned being to his hearth and home,

Владимир Ленский посетил
Vladimir Lensky visit did

Соседа памятник смиренный,
A neighbour’s monument alone

И вздох он пеплу посвятил;
And he had uttered sigh on need;

И долго сердцу грустно было.
And long his heart was lonely and sad.

"Рооr Yorick! - молвил он уныло. –
"Рооr Yorick! – dolefully he said. -

Он на руках меня держал.
He held me often in his arms.

Как часто в детстве я играл
In childhood I did play not once

Его Очаковской медалью!
With his well-known Ochakov’s medal

Он Ольгу прочил за меня,
He’s going to make Olga mine,

Он говорил: дождусь ли дня?...
He said: wait if a day in fine?...

И, полный искренней печалью,
And, being in sorrow that was frank well,

Владимир тут же начертал
Vladimir had at once inscribed

Ему надгробный мадригал.
A tombstone madrigal inside.