Строфа 38

Игорь Скрягин
И там же надписью печальной
And ibid by a sad inscription

Отца и матери, в слезах,
Had honored he his parents’ names

Почтил он прах патриархальный...
In tears being not just by tradition…

Увы! на жизненных браздах
Alas! On any living reins

Мгновенной жатвой поколенья,
With instant generation harvest,

По тайной воле провиденья,
By Providence’ clandestine will

Восходят, зреют и падут;
They rose, did ripen end until;

Другие им вослед идут...
Another folk were going next…

Так наше ветреное племя
So our windy present tribe

Растет, волнуется, кипит
Could grow, be worried, very boiled

И к гробу прадедов теснит.
And ancestors to coffin crowd.

Придет, придет и наше время,
Would come, would come and our time,

И наши внуки в добрый час
Grandchildren ours acting once

Из мира вытеснят и нас!
From world away would discard us.