Однокласниця

Мыкола Ковальчук
Ти пам'ятаєш, як дітьми
Зустрілися у школі ми?
Ще не могли ми осягти,
Які життя зведе мости.
Нас повели у світлий клас
І навчання полинув час.
За парту знань і доброти
Ми всілись поряд - я і ти.
У пам'яті щасливі дні
І хвилювання весняні,
Той перший танець і пісні,
Зачіпки, ігри запальні.
Так рік за роком пролітав,
Ти все цвіла , я підростав.
Та не розквітло почуття,
Не було в казки майбуття,
Бо пізно зрозумів, яка
Красуня ти, п'янка й струнка!
Все даленієш, мов зоря,
З тих пір, як стала не моя...
Роки, роки, куди це ви?
Чому у вічність попливли?
Давай повернемось туди,
Де щастя одцвіли роки!