ОБИЧ

Величка Петрова
ОБИЧ

Въздухът
от нежност е сгъстен.
Чак по устните ми е
полепнал.
Парфюмът ти,
по кожата ми тен,
сънищата сладки ми е спретнал.
Една несбъднатост
ми сбъдна
ти
и разголи
нежността до бяло,
макар че ревност някъде сумти,
в сърцето ми
по тебе оглупяло.

Въздухът от нежност е сгъстен.
С изгревите
слънчево ме палиш.
Животът ми е с тебе
награден.

С обичта си Господ
ме погали.
9.06.2014г.