Дидедиз

Зубера Гамзатова
Самур  дагъдин  дередай  агъуз,
Мулдин  цуьквер  кIватIиз-кIватIиз…
Ви  сурал  зун  физва  Диде,
Кьил  хура  аваз  шехьиз-шехьиз…

Цаварал  алай  я сад Аллагь,
Хажалатри  рикI унва  тIар…
Ширин  Диде  вун  амачиз,
Ин  дуьнья  лап  хьанва  заз дар…

Дердер-гъамар  пара  ава,
Къвацаз  тежер  хьана  заз пар…
Вун  вилерин  чирагъ  тир  зи,
Цуьквер  авай  женнетдин багъ…

Дагестан 05/ 2014