Ти знав, що Я Творець...

Юрий Вакула
Юрій Вакула. Ти знав, що Я Творець…

(Український варіант, по старовинному напису
На Любекському соборі (12 – 14 ст.), м. Любек, ФРГ).

Ти знав, що Я Творець – Мені не підкорився,
Ти знав, що світло Я – Мене не споглядав,
Ти знав, що Я є шлях, та із шляху ти збився,
Ти знав, що Я – життя, та по життю блукав.

Ти знав, що мудрість Я – не шанував законів,
Ти знав – Я всеблагий, Мене ти не любив,
Що Я багатий – знав, та не просив з поклоном,
Ти знав, що вічний Я – всі дні без Мене жив.

Я милостивий – знав,  та долі не довірив,
Ти не служив Мені, що Я великий – знав,
Що можу дати все, все  визначить, відмірить,
Що всемогутній – знав, Мене не шанував… .

Отож, людино, знай, у світі порошинка,
Проживши без любові, віри усі дні,
Прийшовши до кінця, як тліюча жаринка –
За те, що згинеш ти – не дорікай Мені.