Тридцять сiм синочкiв...

Людмила Дзвонок
    
Тридцять сім синочків... - Боже,
Кров тече, немов ріка!
В Україну ворог вхожий,
Що її іще чека?

Боже, Боже, сльози шквалом,
В серці біль! Як далі жить?
Ворогу смертей замало.
Ким кордони сторожить?

Господи,  така розруха -
Гибнуть діти, йде війна.
Рідний брат давно не слуха,
Бо у ньому сатана! -

Гріх у серці,  всередині,
Зір пропав, глухий зовсім.
Горе він несе родині,
Сам не править , правлять ним!

Освяти його, наш Боже,
Хай прозріє накінець,
І почути Тебе зможе:
Не з Тобою - він мертвець!

Бо ж закриються шляхи ті,
Що ведуть до Тебе в дім!
Способи хай будуть вжиті,
Щоб Тебе побачить в нім!

Хай зустрінеться з Тобою,
Освяти його життя,
Щоб порвав шляхи з пітьмою,
Помолився з каяттям! -

Тоді й мир прийде в родину,
Сьози зникнуть із лиця…
Спасе наш, спаси Вкраїну,
Я молю* Тебе, Отця!

*«І все, чого ви в молитві попросите з вірою,
           то одержите» - Біблія, Матвія 21:22.
               17.06.2014

На фото літак ІЛ-76, збитий 14.06.2014.