П ять крапель ранку

Александр Зубрий
П’ять крапель ранку.

...Лілово-рожевий вусатий тим’ян
     сповзає по схилах до темного яру,
         в якому клубочиться хижий туман.
А маки від раннього сонечка жаром
     палають із хмарами, наче в змаганні,
         хто з них пломеніти зумів яскравіше.
І м’ята парфуми легкі бездоганні
     готує із вітром у вранішній тиші.
Шипшина у білих тонких пелюстках
     ховає вечірнього дощика краплі.
А біля ставочка, у чагарниках,
     готуються снідати заспані чаплі.
Приманює бджіл запашна бузина,
     укрита солодкою піною квітів.
Зайчисько-вухань промайнув, як мана, -
     у гості побіг до братів-"кармелітів".
Поважно проліз крізь тернові кущі
     їжак, який вийшов із нірки у справах.
А я ж бо цей ранок на дошці душі
     різьблю, заховавшись у зрошені трави...

Пи.Си. Переробка твору

2010-18.06.2014