Гладиаторы

Игорь Скрягин
Простимся.
Let part us.

До встреч в могиле.
See you a grave in.

Близится наше время.
Our time is nearing.

Ну, что ж?
Well, what?

Мы не победили.
We already don’t win.

Мы умрем на арене.
In arena we’ll die just.

Тем лучше.
That’s better.

Не облысеем
We will not lose hairs

от женщин, от перепоя.
from women and from excesses.

А небо над Колизеем
And sky above Colosseum is

такое же голубое,
the same of blue color as this

как над родиной нашей,
is homeland ours over,

которую зря покинул
which we abandoned with no chance

ради истин,
for the truth’ sake

а также
and also

ради богатства римлян.
for a wealth of the Romans.

Впрочем, нам не обидно.
Though not that does hurt us now.

Разве это обида?
Is that a true resentment?

Просто такая, видно,
Simply indeed’s turned out

выпала нам планида...
Such a severe allotment…

Близится наше время.
Our time is nearing.

Люди уже расселись.
People are already sitting.

Мы умрем на арене.
In arena we’ll die just.

Людям хочется зрелищ.
All people want to have much fights.