Фрейд

Оленка Процько
Ми не обираємо випадково.
Це ще Фрейд колись сказав.
Знаходимо тих, хто пiдсвiдомо
В нашiй уявi та думках iснував.

А потiм несподiвано, раптово,
Перед тобою - сон чи реальнiсть:
Стоїть людина. Рокiв сто знайома.
Та нi. Вперше бачиш. Аномальнiсть.

Копнувши глибше - очам не вiриш.
Ззовнi так схоже на самообман.
Страшно, бо нiяк не перевiриш:
Правда це чи солодкий дурман...