Вывод

Игорь Скрягин
Не смоют любовь ни ссоры, ни версты.
A love won’t  be washed away by strifes or miles.

Продумана, выверена, проверена.
That’s thought over, proven and verified.

Подъемля торжественно стих стокоперстый,
I’m lifting up poem which of hundredline’s   

клянусь – люблю неизменно и верно!
And swearing: my love’s forever and right!