Аллен Тейт У грани

Наталия Корди
 Я думал, что нашла смешного
 Она в моём недоуменье;
Зачем, сближаясь, наши руки
 Опять в досадном отдаленье.

И как-то в парке нелюдимом
 У грани нашего разрыва
 Я неспроста её ладоней
 Коснулся будто бы учтиво.

Теперь, когда все недомолвки
 Нет смысла исправлять ответом,
К недоуменью, та улыбка
 Мне тайну прояснила светом.

ALLEN TATE

 Edges
 I've often wondered why she laughed
 On thinking why I wondered so;
 It seemed such waste that long white hands
 Should touch my hands and let them go.

 And once when we were parting there,
 Unseen of anything but trees,
 I touched her fingers, thoughtfully,
 For more than simple niceties.

 But for some futile things unsaid
 I should say all is done for us;
 Yet I have wondered how she smiled
 Beholding what was cavernous.