Крадзецца змрок...

Леонтий Обринский
        Крадзецца змрок нячутным крокам.
        Туман узняўся над лагчынай.
        Нябогі месяц знік няўрокам
        І свеціць толькі палавінай.

        А звязкі хмар, да вадапою,
        Сярдзіты вецер пугай гоніць,
        Яны плятуцца чарадою
        І вецер іх там засупоніць.

        Зайшоўся змрок. Лянівы вечар
        Шукае лейцы доўга ў сенях.
        Ноч будзе гойсаць. Фурман-вецер
        Запрог у брычку толькі цемень.

        Знямоглы месяц вочы лупіць,
        Цікуе, што там за пагоня?
        А цемень фурмана не любіць-
        Яна ў брычцы, як ў палоне.

        Увішна брычка-калясніца
        Па небе вэдзгала слядамі...
        І знікла ўраз, калі дзянніца
        Кранула далягляд рукамі.