Сiвiзна

Леонтий Обринский
        Сівізна галаву зацярушыць
        Пад пакровам пустой мітусні.
        Як лавіна, на сэрца абрушыць
        І надзеі, і слёзы хлусні.
       
        Нагадае былое дзяцінства,
        Звонкі смех на пякучай расе,
        Крывы плот паабапал дзядзінца,
        Водар кветак па ранняй вясне.

        Нагадае пяшчотныя рукі
        І тугу ў туманных вачах,
        Нагадае сустрэчы, разлукі,
        Цяпло мары і здрадніцкі страх.

        Сівізна ля дзвярэй...Успаміны
        Пачаплю на ўжо пройдзены шлях.
        Горкі прысмак чырвонай рабіны
        Адзавецца слязой у вачах.

        Нагадае...Для тых успамінаў
        Мала дзён засталося ў жыцці...
        Вецер холадам свішча з магілаў,
        Запрашае ў госці зайсці.