Э. Дикинсон. 125. For each ecstatic instant

Ольга Денисова 2
125

За каждый миг восторга
Платить тоской обязаны –
В трепещущей пропорции
К экстазу.

За каждый час желанный –
Скудельных лет гроши,
Сосчитанные фартинги –
И слез полны лари.
1.04.2014




125

For each ecstatic instant
We must an anguish pay
In keen and quivering ratio
To the ecstasy.

For each beloved hour
Sharp pittances of years —
Bitter contested farthings —
And Coffers heaped with Tears!