***

Мыкола Ковальчук
             Миколі Брезденю з нагоди
             80-річчя і відкриття персональної
             художньої виставки

Микола Брездень сів на трон,
Він задає сьогодні тон.

Історик, художник, поет -
Душі кристалевої злет.

Доступний, простий, жпртівник, -
Надійний в житті чоловік!

Досягши духовних висот,
Він скромності, честі оплот.

В природу закоханий він,
У слово і пристрасний спів.

Ліричність, любов, доброта
В картинах його - крізь літа.

Сьогодні прийшов ювілей -
І душу сповняє єлей...

Років невмолима хода,
Душа ж молода, молода!

І спогадів лине політ
У юність, у полудень літ.

Де друзі, де біль, боротьба,
Звитяга й робота проста.

Де ночі недоспані, дні
Кохання й години сумні.

Прожито роки недарма,
В історію вляжуть діла.

Прокладено слід на землі,
Та кличуть звитяги нові!

            17.12.2006 р.