Измамници

Радко Стоянов 2
Политици, олигарси, мафиоти –
всички са обхванати от бяс.
Като изгладнели, виещи койоти,
се боричкат за пари и власт.

А зловонна политическа помия
всеки ден безропотно ядем.
Тази безпросветна  свинска лакомия
в ада черен ще ни отведе.

Кой ли брани интересите народни?
Май шегувате се с мене днес.
Щом искри на свяст в сърцата любородни
няма, как да имаме прогрес?

Но…лекарство се намира в този спор!
Да! Навсякъде наричат го топор!