Тореадор, смiлiше! Кармен. Жорж Бiзе

Олег Озарянин
Тост я ваш із радістю приймаю,
Тореадор солдату друг і брат,
Мужність солдат цілком я поважаю,
І склянку з ними осушити завжди рад!
Повний цирк, видовища він жде!
Народу без ліку, куди ні глянь!
І натовп весь з неспокою гуде.
І крики, й лайки тут серед гулянь!
Розмови чути, й сміх, і спори,
Вже скоро довгожданий час!
Той час, коли тореадори
Зуміють підкорити вас!
Вперед! Готуйся! Пора! Вперед! Ах!
Тореадор, сміліше!
Тореадор! Тореадор!
Знай, іспанок променисті очі
На тебе дивляться охоче,
І жде тебе любов, тореадор,
Так, жде тебе любов.

Цирк завмер, миттєвості летять,
Миттєвості летять, ось-ось почнеться бій!
Панує тиша, всі ледве дишуть...
Аж раптом увірвався бик!
Він біжить вперед і каже норов свій:
Звір небезпечний в пориві дикім.
Вже кінь упав, під ним і пікадор.
"А! браво! Торо! " Весь цирк гуркоче.
Бик озвірів, біжить, реве, швидкий, як метеор!
Земля із під копит, шалено бик летить, вперед, вперед.
Пісок у крові по арені всій!
Та у толедської шпаги гостра сталь.
Твій час настав – сміліше в бій!
Сміліше! Вперед! Пора! Пора! Ах!
Тореадор, сміліше!
Тореадор! Тореадор!
Знай, іспанок променисті очі
На тебе дивляться охоче,
І жде тебе любов, тореадор,
Так, жде тебе любов.
Тореадор, так, жде тебе любов, любов!