Сварка

Александр Акентьев
Українці – апофеоз і вища ступень розвитку людства! Вища раса! Це всім відомо. І в кожному зоопарку по мавпятникам зараз сперечання йдуть: хто з мавпячих пород є ближчий і прямий предок українців.
"Я! - каже один гіббон. - Ось дивиться, в мене і вишиванка є! Відвідувачи подарували!"
А інші мавпи кажуть: "Ти сала не їси! І куми Галі в тебе нема!"
 Отож і вирішили іспит створити, хто краще гімн України проспіва.
Перемогла одна макака. Так жалісно тягнула, що Україна ще не вмерла.
А на другому місці шимпанза: вона вище всіх за шматком сала стрибнула. А третє вирішили тому дати, хто сильніше москалів облає. Отут наш гіббон себе показав!
Але потім посварились і вирішили додатковий іспит створити.

СВАРКА.

Раз гіббон із шимпанзе
 Затіяли сварку –
 Кому більше з них пасе
 Носить вишиванку?

 Мавп, буває, допече –
 Сваритись здорові -
 В кого більше з них тече
 Українськой крові?

 Хто свідомістю блищить,
 Любить українство!
 Хто банан собі тащить,
 А хто для суспільства!

 Хто до серця взяв собі
 Юлю і Мазепу –
 Той свідомий без ганьби, 
 Іншого не треба!

 Ще останній іспит є,
 Що пройде не кожен.
 Перед ним усе псує,
 З ним ти - переможець!

 Два банана на столі –
 В чом у них різниця?
 Той принесли москалі,
 А той українці.

 Обирай без каяття,
 Розпачі, натомість
 Все підкаже почуття,
 Звісно, нацсвідомість.

 Засмутилась шимпанза –
 Бо як не вгадаю?
 Обережно дереза
 Банани торкає.

 А в гіббона спокій пре,
 Справжньо, без догани
 Він без сумніву бере 
 Трібного банана.   

 Українці принесли!
 Мавпи, поласуймо!
 Не такий як москалі –
 Ті гидоту всунуть!

 Всі плоди родить земля,
 Є в них різні види.
 А банан від москаля-
 Більш нема огиди!

 
 Але потім підійшов китайський лапундер і все занапастив. Дістав фотку Ірини Фаріон і каже: "Згідно конфуціанської практиці остаточний вирок буде за іншим. Дивиться на фотку і занурюйте в підсвідомість. По системі Дао, як я вас вчив. В кого на пані підніметься, за тим і перемога буде!"
 І ось тут усі в калюжу сіли. Ні в кого не піднявся!
 - Такі ото з вас українці! - каже лапундер. - Сала не їсте, красуню Фа Рі  трахати не хочете... Годі зі своїм українством дурницями займатися! Готуймося вчити Конфуція і ідеї Мао Цзедуна.  Це актуальніше, зрозуміли?