Зачем пишу...

Светлая Две Тысячи 10
За кожны верш свой
Сорамна не будзе...мне
Не паддалася я
Тым словаблуддзям,
Што чую, бачу ...
І чытаю...
І як бы растаю...
На лужыны, на кроплі...
І ў зямлю...
Паціху я сыхожу...
І верш мне мой...
Мо як саломіна...
Спасе, я спадзяюся,
І ...жыццё...
І розум...
І годнасьць існавання ...
Верне...
Павінна я пісаць
Свае памфлеты -вершы,
Нават, мушу
Каб зрынуць ланцугі
З душы і мозгу ...
І сабе...
І ўсім астатнім
Беларусам...