Мавпяча жага майдану

Александр Акентьев
МАВПЯЧА ЖАГА МАЙДАНУ.

Політичні події в Україні не обійшли і зоопарки. Мавп, теж подібні діла торкаються. Всі на під"йомі. Все більше набирає силу "Вільний рух горилл і гамадрілів". Кожна мавпа на їхньому мітингу може набратися свідомих емоцій від промов.
– Нас, приматів, – каже головний гамадрил, – все життя пригнічували північні сусіди. Прилітали в Африку з Саратова і Воронежу і гнітили! «Евгения Онегина» читати примушували. Лапу давати вчили. Вимагали морду підстригати. А коли два наші героїчні гамадрили підняли повстання і вкусили іноземного фельшера, який з о-отаким шприцем збирався якісь прививки робити (таке вони вигадали катування для вільних мавп!), то їх у самий далекий зоопарк відправили. А тепер не хочуть їм пам"ятник ставити з написом: "Гамадрилам-героям слава!"
А одна горилла каже:
- І ще відвідувачі з москальщини знущаються - вимагають на москальській мові банани випрошувати. Вони, бач, горилячої не розуміють!
Тому зараз саме актуальне гасло - "Мова і банани!". Лапа не здригнеться!
Тим більш з тією москальською мовою не кожна пересічна зоопаркова мавпа і впорається. В мавпятниках і досі не можуть зрозуміти усіх її тонкощів. Наприклад, чому х*ево — це погано, а пи**дато — це гарно? Але головне, чому пи**дец — це гірше, ніж х*ево, а о*уенно — це краще, ніж пи**дато?
Зрозуміло, самі розумні і мавпячо-свідомі серед мавп не можуть зістатися в стороні. Підготували багатотомну "Історію пригнічення мавп і наші вимоги". Плани розбудови Вільного Демократичного Мавпостану. Навіть, по плану, самостійно в EAZ - Європейську ассоціацію зоопарків і аквариумів ассоціюватись. Ось так!

Примати прийдуть, порядок наведуть!

Слава бананам!

 
Розмовляли бабуїни,
Розгризаючи банан,
Хто з них любить Україну
І підтримує майдан.

Про війну, голодомори
З міліонами голів
І про інше злеє горе,
Що прийшло від москалів.

Як оті тюрко-монголи
Українців лиш гнітять...
Тобто все, чому у школах
Громадян свідомих вчать.

І про прагнення ЄСу,
Української мети,
І про «газову принцесу»,
Що сидить насамоті.

Знепокоєння явили,
Зачепили мови стан...
Як трапляється, рішили:
Треба вийти на майдан!

То-то ніччю їм не спиться,
Розраховують зрання
Стать на захист українців:
Бабуїн – як та броня!

Проти влади, проти банди,
«Беркут» також не бар*єр.
Бабуїн для демонстрантів
Самий гарний волонтер.

Він пролізе де завгодно –
На горищі, під землей.
З*їв банан і не голодний –
Економніше людей!

Може гімна заспівати,
Прапорами помахать,
Барикаду збудувати,
Якщо треба – зтанцювать!

Активіст із бабуїна –
То цінніше диво з див!
Вранці сторож ту клітину
Їм замкнув і не пустив.