Доколе?

Светлая Две Тысячи 10
Маленькі шанец ёсьць
Дажыць да смерці нам...
Ў годнасьці...
З сумленнем...
І гэта-барацьба
Саўковых пакаленняў
З высновамі на нашае жыццё,
Якое забірае ўсё пад корань
Улада, што на шыі нашай...
Як ярмо...
І супраць нашай волі...
Хоць, нават, думаць так
Яна нам доўга ...
Не дазволіць!
Дык вось пытаюся...
Дакуль?